TR73 schenkt 15 fietsen aan Kentalis

Tafelronde 73 uit Oss heeft vrijdag vijftien nieuwe fietsen geschonken aan het Kentalis Compas College uit Oss. Deze school biedt speciaal onderwijs aan leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis.

Afgelopen jaar hebben wij ons onder meer ingezet voor het Indiase project ‘Freedom Through Education’. Met de ontwikkeling en verkoop van het Osse Monopolyspel hebben we daarvoor geld ingezameld. Er zijn inmiddels drie scholen in India gebouwd, zodat kansarme kinderen een opleiding kunnen krijgen. Vanwege het grote succes van de verkoop van de Monopolyspellen, hebben we besloten ook een deel van de opbrengsten te besteden aan een goed initiatief binnen het onderwijs van Oss.

        

Directeur Erik Schraven van het Kentalis Compass College is erg blij met de gift. ,,Onze leerlingen komen meestal met een taxibus naar school. Met de prachtige nieuwe fietsen is het nu makkelijker voor de leerlingen om van en naar een stageplek te gaan of de verschillende sportaccommodaties te bezoeken. Wij zijn Tafelronde 73 zeer erkentelijk voor hun gulle donatie.”

TR73 maakt Monopolyspel Oss

Het Osse Monopoly spel is een initiatief van Tafelronde 73 te Oss. Met de sponsoring op het bord wordt geld opgehaald voor een school in India voor het project Freedom through Education (FTE). FTE is het internationale project van de Nederlandse tafel. In India hebben 160 miljoen kinderen geen toegang tot enige vorm van onderwijs. Dit is heel anders dan in Nederland waar onderwijs een vanzelfsprekendheid is. Sinds de oprichting van FTE zijn er 1700 scholen gebouwd in India. Een enorm aantal maar ter vergelijking, alleen al in Nederland zijn ongeveer 7000 basisscholen. Er is dus nog veel werk te verzetten in India.

Met dit project gaan we een school in India bouwen en hopen we een klein steentje bij te dragen aan goed onderwijs voor kinderen in India.

Het spel is inmiddels ingedeeld en ontworpen, de productie loopt en wordt verwacht eind 2018 klaar te zijn. Lees hier meer over het Osse Monopolyspel, of bestel nu al een exemplaar!

Dit was FUIF18!

Tafelronde 73 organiseerde op zaterdag 24 maart jl. in de concertzaal van de Groene Engel FUIF18!!

ARTIESTEN

Topband “This is Beethoven” was dé hoofdact van deze editite. En dat was geweldig mogen we wel zeggen! Een rollercoaster van de beste hits en lekkerste grooves zorgden ervoor dat de volledige zaal uit z’n dak ging. De nieuwste toevoeging aan de show van “This is Beethoven” was de immense led-wall; dit gaf de muzikale performance nog meer allure en beleving. Samen met de prachtige danseressen kwam dit alles tot uiting in een explosieve show waar iedereen nog lang van na zal genieten!

GOEDE DOELEN

Laten we niet vergeten dat aanwezigheid bij FUIF18 ook betekent dat wederom twee goede doelen worden gesteund, dit jaar te weten Kidztaz en Kookmaatjes. Zij konden rekenen op jou, dank daarvoor! Tevens gaat onze dank uit naar de vele, zowel trouwe als nieuwe, sponsoren!

Geniet nog even na met de aftermovie hieronder, of ga naar het foto-album!

Handjes uit de mouwen

Al jaren steunt Tafelronde 73 diverse goede doelen, intiatieven en andere groepen die hulp kunnen gebruiken. Vaak gekend door Tafelaars, of middels bekende organisaties en/of contacten. Een minder opvallende ‘stille’ groep betreft de eenzame ouderen. Deze mensen op leeftijd zitten in een situatie waarin steeds minder uitstapjes en geluksmomenten een feit wordt of al is. Volgens ons een prachtig streven om deze mensen te voorzien van een schitterende avond waarin ze door, en met elkaar plezier beleven en nieuwe contacten opdoen.

In samenwerking met Stichting ‘Vier Het Leven’ en onze eigen commissie ‘Handjes Uit De Mouwen’ hebben we dan ook een plan uitgewerkt, wat heeft geresulteerd in prachtige avond. Op 18 december jl. hebben wij, volgens een strak opgesteld schema, op diverse plekken in Oss ouderen opgehaald en meegenomen naar De Pas in Heesch. Daar aangekomen mochten de dames en heren plaats nemen in de prachtig aangeklede zaal, om vervolgens getrakteerd te worden op een ouderwets gezellige Kerstshow vol met zang, dans, en mooie muziek. Alles (uiteraard) onder het genot van welverdiende hapjes en drankjes. Zowel gasten als Tafelaars hebben een heerlijke avond beleefd met elkaar, een avond om te herinneren.

Wilt u ook uw steentje bijdragen aan deze groep eenzame ouderen? Neem dan contact op met stichting Vier Het Leven. Ze zullen u dankbaar zijn!

Kampeerweekend 2017….JUNGLE!

Het kampeerweekend van onze Tafel is al jaren een van de hoogtepunten in een Tafeljaar. Alle Tafelaars kamperen samen met hun kids 2 dagen/1 nacht, érgens in de omgeving van ons mooie Oss. Zaterdag 1 juli jl. mochten we weer!

In een lichte nevelregen verzamelden we in het parkje bij De Groene Engel in Oss. Van daaruit vertrokken we in 1 lange stoet, op de fiets, richting onze kampeerlocatie. Na nog een broodje kroket (één van de vaste onderdelen) te hebben genuttigd ergens op onze route kwamen we aan op recreatiepark Slabroek te Uden. De grote jungle-stormbaan stond reeds op en ook de partytenten verwelkomden ons. Vervolgens mag iedere Tafelaar samen met zijn kind(eren) zijn eigen tentje opbouwen. Leuk om te doen en te zien ;-)…….

Wat volgde zijn 2 fantastische dagen vol plezier, spelletjes, knutselen, snoep, ranja (en een biertje op zijn tijd), de frietkar, een groot kampvuur en een spannend nachtspel! Jullie zullen begrijpen dat de meeste ogen op zondagochtend aan de kleine kant waren….. Na een gezellige en gezamenlijke afsluiting mochten we de partners en moeders verwelkomen en waren de meesten toe aan een welverdiende douche en heerlijk dutje…..zzzzzz……..

TR73 Raaxo Runningteam voltooit missie

foto van TR73 RAAXO Runningteam.

Wat begon als een spontaan idee nam de laatste maanden steeds serieuzere vormen aan. Want een delegatie van TR73 had zich voorgenomen om een halve marathon te voltooien tijdens het evenement Maasdijk Marathon. Na vele trainingskilometers was het op zondag 11 juni jl. dan echt zover!

Met een brandende zon op de bol werd het startschot gelost en ging het TR73 Raaxo Runningteam van start. Het was warm…….heel warm……weinig water onderweg……..maar de mannen hebben zich er doorheen geslagen. En hoe mooi is het dan als je na afloop van een dergelijke slopende run ook nog de kick krijgt van een sponsorbedrag van maar liefst €7.823,= Dit bedrag gaat geheel naar het Jeugdsportfonds; dit fonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging. Een prachtig doel waar we graag keihard voor hebben gewerkt!

Back to the future

Op woendag 5 april jl. vond de jaarlijkse bestuurswissel plaats, in onze residentie City Hotel te Oss. Traditiegetrouw een van de langstdurende avonden van het jaar. Na een normale vergadering is het de beurt aan de diverse kommissievoorzitters om het afgelopen Tafeljaar te evalueren met de Tafel. Hierna volgt het betoog van de aftredende voorzitter om hierna over te gaan op de installatie van het nieuwe bestuur. Oud bestuur Martijn van de Wetering, Jorg Zwaans en Niels van Es hartelijk dank voor jullie prachtige Tafeljaar met toepasselijk thema: Geniet!

Dit jaar (2017-2018) de eer aan voorzitter Twan van Grinsven, secretaris Laurens Metternich en penningmeester Rick Feldkamp om hun draai te geven aan Tafelen, en hopelijk op hun manier ook weer zorg te dragen voor een schitterend Tafeljaar met nieuwe herinneringen! Zij doen dit met het thema van dit jaar: Back to the Future! Oude tradities zullen gecombineerd worden met moderne technieken en nieuwe initiatieven. We hebben er zin in!

Nagenieten van FUIF17

Tafelronde 73 organiseerde de overtreffende trap van het jaarlijkse evenement FUIF! Op zaterdag 25 maart jl. in de concertzaal van de Groene Engel.

ARTIESTEN

Allereerst de 7-koppige band Hot Town die geprezen wordt om haar non-stop hits in de mix. De lekkerste dansbare en bekende covers gaan naadloos in elkaar over met een vleugje rock en een snufje Nederlandstalige meezingers! Zij speelden al honderden grote evenementen plat, uiteenlopend van Koningsdag tot de Zomerfeesten, van studentenfeestjes tot personeelsfeesten van multinationals; ieder gezelschap weten zij in beweging te krijgen!

Daarnaast stond allround DJ (van Osse bodem) Miss Charly on stage om definitief het dak eraf blazen! Zij wist als geen ander met een vlotte mix de vibe erin te houden!

GOEDE DOELEN

Laten we niet vergeten dat aanwezigheid bij FUIF17 ook betekent dat twee goede doelen worden gesteund, dit jaar te weten De Voedselbank en Stichting Vier Het leven. Zij konden rekenen op jou, dank daarvoor! Tevens gaat onze dank uit naar de vele, zowel trouwe als nieuwe, sponsoren!

Geniet nog even na met de aftermovie hieronder, of ga naar het foto-album!

FUIF17 komt eraan!

Nog een 3 weken en dan is het zover………..FUIF17 “The Golden Edition”!!

Het evenement FUIF is één van de jaarlijkse hoogtepunten binnen onze activiteiten. Jaar na jaar verrassen we het publiek met gave muzikale acts. Sinds de start hebben we bijvoorbeeld al:

  • meer dan 9000 bezoekers verwelkomd
  • meer dan €150.000,- aan sponsorgeld uitgedeeld
  • meer dan 50.000 mensen blij gemaakt met sponsorgelden

Met de aankomende editie (de 15e alweer!) zullen we twee goede doelen steunen, nl. De Voedselbank Oss en Stichting Vier het Leven. Namens alle Tafelaars van TR73, grote dank aan onze sponsoren!

 

Happy new year!

Namens alle Tafelaars van Tafelronde 73 Oss een fantatisch 2017 gewenst! #geniet

Dagje ‘s-Hertogenbosch

Wat een lol hebben we gehad gisteren! In het kader van ‘handen uit de mouwen’ en onze commissie DOEN meldden wij ons om 09.30u bij “De Wellen/BrabantZorg” in Oss. Daar zat al een enthousiaste groep ouderen op ons te wachten. Na een korte kennismaking vertrokken we met de bus, ter beschikking gesteld door Maaskant Reizen, naar ‘s-Hertogenbosch. Daar startten we (bij Bolwerk) uiteraard met de enige echte Bossche Bol van Banketbakkerij Jan De Groot.

Vervolgens zijn we al wandelend door het Bossche centrum heen naar het Noord Brabants Museum gegaan. Daar aangekomen vervolgden wij onze weg door dit prachtige museum, om daarna dit bezoek af te sluiten met een heerlijke lunch! Na een moment van bezinning in de Sint Jan’s kathedraal was het tijd om terug te gaan naar Oss. Thuis aangekomen konden we deze dag bijschrijven in onze lijst van herinneringen. Het was schitterend!

Stichting AktieFIX

Afgelopen weekend mochten wij naar aanleiding van de opbrengst van #Fuif16 een mooi bedrag overhandigen aan Aktie Fix uit Lithoijen.

Deze stichting (die al bijna 50 jaar bestaat!) organiseert eenmaal per maand logeerweekenden voor kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, in de leeftijd van 7 tot 18 jaar. De kinderen en vrijwilligers ontvingen ons zeer hartelijk en hebben ons alles verteld en laten zien over hoe zo’n weekend eruit ziet, en vooral wat het voor de kinderen en ouders betekent.

Erg indrukwekkend om te horen en zien. Daarom hulde aan alle vrijwilligers, jullie zijn helden! We hopen dat jullie met onze bijdrage nog meer moois kunnen organiseren voor deze inspirerende kids!