TO-OTA: Wouter van Sonsbeek op bezoek bij Michiel van Gruijthuijsen

Tafelaar ontmoet oud-Tafelaar (TO-OTA). Het hoort sinds kort gelukkig weer bij je eerste maanden als Tafelaar: een bezoek aan een oud-Tafelaar. Want waar heb je nou eigenlijk voor gekozen? Op deze avond ontdekt elke nieuwkomer de bijzondere verhalen van onze Tafel. Met deze keer: Wouter van Sonsbeek op bezoek bij Michiel van Gruijthuijsen.

Wouter: “Michiel is een bekende ondernemer. Met zijn cateringbedrijf komt hij vaak over de vloer bij diverse evenementen. Maar ook bij zalencentrum ‘t Woud zet hij de hapjes en drankjes graag voor je klaar. Een paar jaar geleden is Michiel samen met zijn broer Tom verhuist naar een nieuw pand aan de Cereslaan. Een onderkomen met een fraaie uitstraling die goed bij het bedrijf past.”

Wat is je mooiste herinnering aan de Tafel?
“De Tafel verlaten! Dat bedoel ik positief. Het mooie aan de Tafel is namelijk dat het eindig is, want dat houdt de groep dynamisch. Daardoor kunnen leden de Tafel ook zo inrichten zoals ze zelf willen. Een voorbeeld daarvan is mijn eigen bestuursjaar. Ik vond het namelijk leuk om eens wat anders te doen tijdens de Nieuwjaarsborrel. Die avond schonken we uitsluitend champagne en spa blauw… Geloof me: dat zorgde voor een leuke dynamiek. Op diezelfde avond hebben we trouwens de alom bekende traditie van Randy Voet geïntroduceerd. Het bleek het startschot van nog vele optredens voor onze Tafel.”

“Over Randy gesproken: tijdens het Bezinningsweekend na mijn bestuursjaar, hadden we een verrassing geregeld voor na het Heerendiner. We verzamelden in een leuk café in Antwerpen, waar Randy vervolgens zingend de trap afliep. Dat had natuurlijk niemand verwacht! Die herinneringen geven me een warm gevoel bij de Tafel.”

Wat heeft het Tafelen je gebracht?
“De Tafel brengt je vriendschap. Ik besloot om tijdens mijn bestuursjaar te kiezen voor twee medebestuursleden met wie ik in eerste instantie nog niet zoveel had. Welnu: de groepsapp die we toen zijn gestart, bestaat nu nog steeds. Dat zegt toch genoeg? Sterker nog: een van deze mannen is nu deel van mijn beste vriendenkring. Zo lopen dingen vaak anders dan vooraf verwacht.”


Hoe ziet het leven na de Tafel eruit?
“De eerste jaren na het verlaten van de Tafel blijf je betrokken. Misschien zelfs meer dan je eigenlijk zou moeten doen. Enige tijd later is het verloop dermate dat die betrokkenheid wel afneemt. Dat is ook prima. De 40+ Avonden mogen van mij wel met wat meer zorgvuldigheid ingevuld worden. Een paar jaar geleden was er een editie waar vooral leden van de Tafel en de Kamer aanwezig waren. Daarvan kun je je afvragen of dat de bedoeling is. Verder ben ik nu lid bij de Lions. Een actieve club, maar zonder de verplichtingen die de Tafel met zich meebracht.”

Wouter: “Ik bedankt Michiel voor de prettige ontvangst en de leuke rondleiding. En de volgende keer drinken we een biertje in plaats van koffie!”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *